Koningsspelen vrijdag 21 april 2023

11 april 2023

Samen bewegen tijdens Koningsspelen in Boxtel

Buurtsport Boxtel organiseert het sportief Oranjefeest voor de groepen 5 tot en met 8 voor de basisscholen in Boxtel en de kerkdorpen Liempde, Lennisheuvel en Esch. Samen doen we er alles aan om de kinderen een sportieve dag te bezorgen. 

Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. Het thema van de Koningsspelen 2023 is 1-2 iedereen doet mee!

We zijn blij dat we dit jaar de Koningsspelen weer mogen organiseren voor 1.071 basisschoolleerlingen. Buurtsport werkt samen met de sportverenigingen RKSV Boxtel, atletiekvereniging Marvel, Ducks honk- en softbal, rugbyclub Ducks en hockeyclub MEP. Deze verenigingen stellen hun accommodatie maar ook de materialen en vrijwilligers deze dag ter beschikking.

Wethouder Hans Heesen zal de officiële opening van de Koningsspelen verrichten en iedereen een gezonde, sportieve dag toe wensen! Vervolgens wordt de dag gestart met het Koningsspelenlied ZIGGZAGG. Dansdocente Lara Knoops heeft voorafgaand aan de Koningsspelen een workshop gegeven aan een groepje kinderen dat de openingsdans samen met Lara Knoops op het podium zal dansen.

De leerlingen gaan kennismaken met verschillende verenigingssporten die deze dag worden aangeboden. Er wordt voetbal, hockey, atletiek, rugby en honk- en softbal gespeeld. De klassen strijden tegen andere klassen van een andere school. Uiteindelijk is er geen winnaar of verliezer want iedereen die deze dag mee doet is sowieso een winnaar!

https://www.mooiboxtel.nl/sport/sport/49353/samen-bewegen-tijdens-koningsspelen-in-boxtel
https://www.brabantscentrum.nl/sport/sport/49264/sportparken-kleuren-oranje-voor-koningsspelen